Nagykereskedés


Bemutatkozás

Egy kis visszatekintés

A termesztés 2013.év végéig a Bp. XI. ker. Kamaraerdei úton történt a néhai, nagyhírű Sasad Tsz tevékenységét folytatván. A bővítés szükségessé válása miatt 2014-ben a telepemet Tárnokra költöztettem.

 

Tevékenységünk

A kertészetben az évelő növények szaporítása, nevelése és értékesítése folyik kizárólag kertépítők és viszonteladók részére. Mintegy 700 taxon (faj és fajta) szerepel a kínálatban. Ezek nagy része évelőágyi és sziklakerti növény, de megtalálhatók a talajtakarók, a díszfüvek, fűszer- és gyógynövények, páfrányok, valamint a vízinövények is.

A növények szaporító anyagát részben saját magunk állítjuk elő,részben bel- és külföldi cégektől megvásároljuk. A saját szaporítást csak a telepen történő termesztésre használjuk fel, palántát nem értékesítünk.

A növények nevelését tavasztól őszig végezzük. Az ültetés és értékesítés 9x9 és 11x11 cm-es szögletes, valamint 1.5, 2 és ennél nagyobb kerek cserepekben  történik. Ugyanaz a faj vagy fajta egyidőben különböző fejlettségi állapotban, ennek megfelelően olykor 2-3 féle cserépben is megtalálható a kínálatban. Ezért lehet egy növénynek többféle ára is.

A vásárláshoz kapcsolódó tevékenységünk a tanácsadás is, amikor az egyes növények tulajdonságairól, felhasználási lehetőségeikről adunk felvilágosítást az érdeklődőknek.

Kínálatunk egyre bővül, hiszen a nemesítéssel és szaporítással foglalkozó cégek választéka folyamatosan növekszik.

A termesztő feladata az is, hogy az új fajtákat hazai körülmények közt kipróbálja és kedvező tapasztalatok esetén, a növényeket a felhasználóval megismertesse, és kiültetésre javasolja.

 

Mocsáry Pál

 


2008.03.16.Nyomtatható változat 
 
 VENDÉGKÖNYV  BEMUTATKOZÁS
 HÍREINK
 ELÉRHETŐSÉG
 VÁSÁRLÁSRÓL
 2024-ES ÁRLISTA
 STATISZTIKA
 TÁRSOLDALAK
 KERESÉS


REGISZTRÁCIÓ
 
 
 
 
Te vagy itt a(z)
12275008
látogató!
Ma  190,
ebben a hónapban
52837 látogató volt.
Jelenleg
0 regisztrált tag
és 15 vendég olvas minket.


 

Unsoft.hu


Levél a webmesternek